Emzirme Danışmanlığı

Emzirme danışmanlığını, online emzirme danışmanlığı veya yüz yüze olarak yapmamız mümkün. Özel durumlar haricinde şu an için sadece online danışmanlık verebiliyorum.

online emzirme danışmanlığı

Emzirmek doğal bir süreçtir ta ki yanlış müdehaleler başlayana kadar..

Emzirme dönemi aslında bir anne ve bebek için hayatlarındaki en keyifli dönemlerden biri. Oysa bu keyifli dönem çeşitli aksaklıklarla bölünebiliyor. Emzirme danışmanı da burada devreye giriyor.

Bu dönemde sana destek olmak için burdayım. Emzirme serüvenini daha zevkli hale getirmek, mevcut sorunları çözmek ve gelecekteki olası sorunları önlemek için yanındayım.

Emzirme döneminde sorunların başladığı anda emzirme danışmanlığı almak önemli. Bir problemin üstünden 2-3 ay geçtikten sonra düzeltmesi anne için çok zor ve yıpratıcı olabiliyor.

Bu gibi durumlarda, en kısa sürede profesyonel bir emzirme danışmanı yardımı almak gerekiyor çünkü problem kemikleşmeden önüne geçebiliyoruz.

emzirme danışmanlığı

Kavrama sorunları haricinde genelde emzirme danışmanlığını online olarak da gerçekleştirebiliyoruz, yüz yüze seanslardan bir farkı olmuyor.

  • EMZİRME DANIŞMANLIĞI İÇERİĞİ
    • 2 kere WhatsApp üzerinden gerçekleşecek 30-45dk görüntülü görüşme
    • 2 hafta boyunca WhatsApp’tan soru-cevap desteği

2 haftayı tamamladıktan sonra da çalışma programımın izin verdiği ölçüde desteğimi sürdürmeye devam ediyorum.

Emzirme danışmanlığını sepete ekleyerek satın almayı gerçekleştirebilirsin ❤️

Randevu gününü ve saatini beraber ikimiz için de en uygun olan en kısa süreye ayarlayabiliriz. Satın alma işlemi sonrasında randevumuzu netleştireceğiz.

Emzirme Danışmanlığı Alabileceğin Konu Başlıkları

Mama Kullanımını Bırakma

Özellikle emzirmenin ilk günlerinde yanlış yönlendirmelerle mama kullanımına başlanıyor. Sonrasına mama kullanımından dolayı bebekler daha az emiyorlar ve istemeden de olsa annelerin sütünde azalma yaşanıyor. Bu gibi durumlarda bir an önce emzirme danışmanlığı almakta fayda var. Bebeğin gerçekten mamaya ihtiyacı var mı? Annenin sütü gerçekten yeterli değil mi? Her zaman annenin sütünü arttırıp, mama kullanımı kademeli olarak bırakabiliriz. İncelemek ve ona göre yol almak gerekiyor. 

Anne Sütü Arttırma

Annenin gerçekten sütünün yeterli olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor önce. Eğer annenin sütü yeterliyse buna rağmen sütü arttırırsak annede mastit oluşmasına yol açabiliriz. Dikkatli olmak şart =) Eğer gerçekten annenin sütü yetersizse o zaman sıkı bir çalışma ile annenin sütü artırabiliriz.

Meme Reddi

İlerleyen günlerde meme redleri başlayabiliyor. Bebekler çeşitli sebeplerle emmek istemeyebiliyorlar. Burada önemli olan bebeğin neden ememediğini bulup hemen o durumu çözmek. Bebeği emzirmeye zorlamak, başından memeye doğru ittirmek kalıcı meme redlerine sebep oluyor. Meme reddi olduğu anda emzirme danışmanlığı alıp sorun kemikleşmeden çözmek önemli.

Hiperlaktasyon / Fazla Süt

Bazen annenin sütü çok fazla, fışkırır tarzda olabiliyor. Hiperlaktasyon dediğimiz bu durumda bebekler emmekte zorlanabiliyor, emerken süt genzlerine kaçtığı için boğulma tehlikesi yaşayabiliyorlar. Emzirmenin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için hiperlaktasyonun azaltılması, bebeğin rahat emmesine yardımcı olunması gerekiyor.

Silikon Kalkan Bırakma

Bazen bebekler memeyi kavramakta ağızları küçük olduğu için zorlanabiliyor. Fakat bu durum meme ucuyla alakalı olarak görülüp daha hastanedeyken anneye silikon kalkan veriliyor. Bebek buna alıştıktan sonra bıraktırmak da kolay olmuyor elbette. Silikon kalkanı bıraktırmak için yavaş yavaş, dikkatlice, bebeğe hissettirmeden yol almak gerekiyor =)

Meme Ucu Yaraları

Geçmeyen meme ucu yaralarıyla ilgili de danışmanlık alabilirsin. 1 ayı geçen meme ucu yaralarının sebebi bambaşka olabilir. Bebek memeyi yanlış kavrıyor olabilir. Dil veya dudak bağından dolayı güzel kavrayamıyor olabilir. Veya mantar gibi durumlar da söz konusu olabilir. İncelemek gerekiyor.

Mastit / Meme İltihabı

Memenin fazla süt üretmesi, yanlış pompa kullanımı, emzirmeye uzun süre ara verilmesi gibi durumlarda erken müdehale edilmediğinde mastitle karşılaşabiliyoruz. Bir çok doktorun, ebe ve hemşirenin yanlış yönlendirmeleri sonucu mastit daha da kötü bir hal alabiliyor. Özellikle geçmeyen mastitlere dikkat etmek gerekiyor. Antibiyotik kullanmadan mastit tedavisi erken müdahale edilirse mümkün olabiliyor. 

Biberon veya Emziği Bırakmak

Biberon ve emzik kullanan bebeklerde çok ciddi meme redleri gözleyebiliyoruz. Özellikle biberona alışan bebekleri memeye döndürmek zor olabiliyor. Yavaş yavaş biberondan vazgeçirip anne memesine dönmesi için çeşitli egzersizler ve denemeler yaparak anne ile bebeğin arasındaki bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. Biberon ve emziği hayatımızdan çıkarıyoruz.

Sütten Kesme / Memeyi Bırakma

Bu dönemde anneyle bebeklerin en çok zorlandığı alanlardan bir tanesi. Anne ve bebek kendini hazır hissettiği zaman başlamakta fayda var. Sonra yavaş yavaş bebeği travmatize etmeden memeyi bırakmasına yardımcı oluyorum.

Bunların haricinde emzirme danışmanlığı dahilinde verebileceğim desteklerin bazılarını aşağıya listeliyorum.

  • Memenin doğru kavranması veya emzirme pozisyonları
  • Gaz ve kolik problemleri
  • Kilo almayan bebekler
  • Emmede zorlanan bebekler

Verdiğim hizmetlere ve detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz


Youtube videolarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Youtube Videolarım

Instagram gönderilerime aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Instagram Gönderilerim
Shopping Cart
Scroll to Top