Diş Çıkarma Döneminde Yapılacaklar

Diş çıkarma döneminde yapılacakları konuşalım biraz da. Daha önceki yazımda diş çıkarma döneminin belirtileri üstünde durmuştuk. Eğer henüz o yazımı okumadıysanız aşağıdaki linkten o yazıya ulaşabilirsiniz.
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Şimdide elden ne gelir biraz ona bakalım.

Diş çıkarma dönemlerinde bebeklerin çok şiddetli kaşıntıları olur. Bu kaşınmayı elleriyle, hatta yumruklarıyla gidermeye çalışırlar. Hatta bazen iş o kadar çığrından çıkar ki kendilerini öğürtür, hatta kustururlar yanlışla.

İşte burada yapacağımız en güzel yardım bebeğimizin diş etlerini kaşıyarak rahatlamasını sağlamak olacaktır. Bunun için bir kaç tane alternatif yöntem söz konusu.

Görseldeki gibi silikon parmak bebek diş fırçaları, diş fırçalamanın yanı sıra diş eti kaşmakta da oldukça başarılılar. Bebeğinizin çok kaşıntısı olduğunda bu fırçalardan yararlanabilirsiniz.

Diş çıkarma döneminde yapılacaklar arasında karanfil yağı gibi yakıcı yağları çok önermiyorum çünkü dediğim gibi yakıcı bir yağ grubu. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.

Kehribar kolyelerde annelerde olumlu dönüşler alıyoruz. Salya akıtmasında azalma, ağrı durumunda azalma gibi geri bildirimler veriyorlar. Kehribar konusunda da hassas olmakta fayda var çünkü sahteleri çok fazla. Eğer kehribar kolyeye bir şans verecekseniz muhakkak sertifikalı olmasına dikkat edin.

Sadece sertifika kurtarıyor mu derseniz cevabım hayır olur. Ayrıca her kehribar tanesi arasının muhakkak düğümlü olması çok önemli. Olur de ip koparsa bile kolye dağılmayacak ve bebeğin boncuk yutma ihtimali ortadan kalkacaktır. O yüzden düğümlü olup olmadığına özellikle dikkat etmenizi rica edicem. Bir de tabii ne kadar düğümlü de olsa yatarken çıkarmakta fayda var.

Ve şimdi geliyoruz diş çıkarma döneminde yapılacaklar arasında en radikal çözüme 

Radikal diyorum çünkü bir çok anne için bebeğe soğuk bir şey yedirmek boğazlarının şişmesine yol açıyor. Oysa bilimsel olarak böyle bir durum söz konusu değil. Hatta örnek olarak bademcik ameliyatı olan minnoşlara çocuk doktorlarının hemen dondurma yedirin demesini örnek gösterebilirim. Eğer gerçekten soğuk hasta ediyor olsaydı yeni ameliyat olmuş çocuğa doktor dondurma reçete eder miydi? Bu bilginin özellikle altını çiziyorum ki size karşı çıkan dış mihraklara siz de bu açıklamaları yapın biraz rahatlayın.

Mis gibi sağılmış, tazecik anne sütlerimizi alıyoruz ve buz kalıplarına döküyoruz. Sonrasında da bir güzel donduruyoruz.

Veya direk bu şekilde bebek dondurması aparatlarında da dondurabiliriz tazecik, bol şifalı sütümüzü.

Sonrasında donmuş sütlerimizi meyve – sebze püre emziklerinin içine koyuyoruz. Büyük bebeklerin eline verdiğimizde keyifle kemirdiklerini ve inanılmaz rahatladıklarını görecekseniz. Ama küçük bir bebeğimiz varsa en doğrusu emziği sizin tutmanız olacaktır. Siz tutarken o keyifli dişlerini kaşıyabilir

Diş çıkarma döneminde yapılacaklar arasında soğuğun gerçekten çok güzel bir ağrı kesici, hatta kaşıntı alıcı bir etkisi var. Bebeklerimiz için bu donmuş anne sütü inanılmaz bir şifa oluyor. Lütfen bir şans verin. Bebeğinizin ne kadar rahatladığını ve mutlu olduğunu göreceksiniz 


Bire Bir Danışmanlıklar

Atölye ve Eğitimler

Kitaplar


Youtube videolarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Youtube Videolarım

Instagram gönderilerime aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Instagram Gönderilerim
Alışveriş Sepeti
Scroll to Top