Yatarak Emzirme

Yatarak emzirme bir annenin kendine verebileceği en güzel hediye bence. Çünkü anne bir yandan emzirirken bir yandan da dinlenebiliyor. Ama tabii ki bir sürü söylenti var bu konuda. Şimdi tek tek inceleyelim.

Yatarak emzirmek orta kulak iltihabı yapar mı?

Hayır yapmaz. Bebeği yatırarak mama ile beslemek orta kulak iltihabı riskini arttırır. Ama aynı şeyi anne sütü için, emzirme için söylemek mümkün değil. Zaten bir çok emzirme pozisyonunda anne dik olsa bile bebek yatar pozisyonda emiyor. Eğer gerçekten yatarak emzirmek orta kulak iltihabı riskini arttırsaydı bebekleri dik tutarak emzirmemiz gerekirdi

Süt Akışında azalma olur mu?

Yatarak emzirme ile oturarak emzirme arasında süt akışı arasında bir fark yok. Meme sadece 90º yan yatmış oluyor. Burada akışı etkileyecek bir durum yok. Ama anne görseldeki gibi 4 ayak üstüne gelip emzirirse tabii ki akış hızında bir artış olacaktır yer çekiminin etkisiyle.

Ama unutmamamız lazım ki bebeklerimiz çene kasları o kadar güçlü ki anne hangi pozisyonda olursa olsun istediği gibi sütü alacaktır İster amuda kalkın isterseniz sırt üstü uzanıp yavrunuzu üstünüze yatırın

Bebeğime zarar verir miyim?

En çok merak edilen hatta endişelinen durum bebeğe zarar vermek. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki annenin kullandığı bir uyku ilacı veya uyku getiren bir ilaç yoksa, alkol, sigara ve uyuşturucu kullanmıyorsa annenin bebeğine zarar verme ihtimali çok düşük. Bunun esas sebebi prolaktin dediğimiz annelik hormonu. Bu hormon annenin bebeğinin en ufak sesinde uyanmasını sağlıyor.

Ama tabii ki bu konu ile ilgili endişelerinizin olması çok normal. Bu durumda siz yatarak emzirirken, birinden sizi gözlemlemesini rica edin. Belki eşiniz bu konuda yardımcı olabilir. Böylelikle bir kaç deneme sonrası aslında korktuğunuz gibi bir durumun olmadığını göreceksiniz.

Zaten bebekler biraz büyüdüklerinde, onların size zarar vermesinden endişe ediyorsunuz . Gece uykularında baya güçlü tekmeler savurup sizi yataktan atabiliyorlar.

Yatarak emzirmelerin faydaları neler?

Hep negatifleri konuşacak değiliz, biraz da pozitif kısımlarına bakalım. Öncelikle annenin bebeğini emzirirken dinlenmesine, hatta uyumasına müsade eden bir pozisyon. Bu pozisyonda emziren anneler dinlendikleri ve uykularını aldıkları için kendilerini daha iyi hissediyorlar. Dolaylı olarak bebeklerine de daha rahat bakım verebiliyorlar.

Diğer bir faydası ise bebeği sıkıştırmaması. Özellikle 3. aydan sonra görülen meme redlerinde yatarak emzirmek çözüm olabiliyor. Bebek kendini daha rahat ve sıkıştırılmamış hissediyor. Hatta bazı durumlarda yatarak emzirilmediği sürece emzirmeyi reddedebiliyor.

Yine yatarak emzirmenin uyku üstüne olan bir faydası, gece annenin yattığı yerden emzirip uykusuna devam edebilmesi. Bilmeyen biri için çok küçük farklar gibi gelebilir. Ama uykusuz bir anne için 5 dakikanın bile önemi var.

Nelere dikkat etmeliyiz?

Güvenli emzirme pozisyonu

Öncelikle güvenli yatış pozisyonu dediğimiz pozisyona geçmeliyiz, yani cenin pozisyonu. Anne bacaklarını karnına doğru çekerse bebeğini emzirirken, bebeğinin üstüne doğru düşme ihtimali ortadan kalkar

Yanlış emzirme pozisyonu

İkinici olarak ise bebeğin pozisyonuna dikkat etmeliyiz. Bebeğin karnı tavana bakmamalı, kafası 90º dönmüş olmamalı.

Olması gereken, karnı bizim karnımıza değecek ve baş, boyun ve gövde aynı eksen üstüne olacak

Doğru emzirme pozisyonu

Bire Bir Danışmanlıklar

Atölye ve Eğitimler

Kitaplar


Youtube videolarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Youtube Videolarım

Instagram gönderilerime aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Instagram Gönderilerim

Bebeklerde Kaka Yapma Sıklığı: Normal ve Anormal Ne?
Bebeklerin kaka yapma sıklığıyla alakalı özellikle yazmak istedim çünkü bu konuda çok yanlış müdehaleler olduğunu düşünüyorum. Bu yanlış müdehalelerin bebeklerimizin gelecekteki …
Geri Yaslanarak Emzirme (Emzirme Pozisyonları)
Geri Yaslanarak Emzirme: Nedir ve Nasıl Yapılır? Geri yaslanarak emzirme, annenin ve bebeğin rahatça ve doğal bir şekilde emzirme sürecini deneyimlemesi …
Bebek Masajı: Bebek Masajının Faydaları ve Uygulama Teknikleri
Bebek masajı, bebeğin fiziksel ve duygusal gelişimine katkıda bulunan, aynı zamanda ebeveynlerle bebek arasındaki bağı güçlendiren etkili bir yöntemdir. Bu yazıda …
Anne Sütü Arttıran Gıdalar: Emziren Anneler İçin Beslenme Önerileri
Süt arttıran besinler, emziren annelerin süt üretimini desteklemeye yardımcı olan gıdalardır. İşte anne sütünü arttırmaya yardımcı olan bazı besinler: Yulaf: Yulaf, …
Bebekler İçin Ev Güvenliği: Bebekler İçin Evde Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri ve İpuçları
Bebeklerin güvenliği, ebeveynler için en büyük önceliklerden biridir. Bebeklerin meraklı doğası ve gelişmekte olan motor becerileri, evdeki tehlikelerle karşılaşma olasılıklarını artırır. …
Bebeklerde Aşı Takvimi: İlk Yılın Önemli Aşıları
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için, zamanında ve eksiksiz olarak aşılanmaları büyük önem taşır. Aşılar, bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine ve yaşamları …
Emzirme ve Çalışma Dönemi: İş Hayatına Dönerken Bebeğinizle Bağınızı Sürdürmenin Yolları
Çalışan anneler için emzirme ve çalışma dönemi, birçok zorluğu beraberinde getiren bir süreçtir. Bu dönemde annelerin iş hayatına dönerken bebeğinin ihtiyaçlarını …
Ek Gıda: Bebekler İçin Sağlıklı ve Keyifli Bir Yolculuk
Ek gıda süreci, bebeklerin sadece anne sütünden beslenmeye başladığı dönemden, katı yiyecekler tüketmeye başlamasına kadar olan zaman dilimini kapsar. İşte bebekler …

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart
Scroll to Top